1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Maria Escalas, Aleix Merino i Carme Puyané finalistes al Mataroní de l’Any 2016

Deu dies de votació final per saber qui serà el Mataroní 2016

- VOTACIONS TANCADES -

Arriba l'hora de la veritat. Després de 20 dies de votació acumulada els mataronins han dictat que Maria Escalas, Aleix Merino i Carme Puyané es disputin, des d'avui i fins diumenge dia 12, el fet de guanyar el premi 'Mataroní de l'Any 2016'. Comença de nou la votació des de zero.

Dels vots que es facin presencialment, a través de Facebook o al formulari de mataronidelany.cat, depèn qui sigui el guanyador, que es desvelarà el dia 13 de febrer en l'acte d'entrega al Casal l'Aliança. Fins llavors comença de nou la votació amb les mateixes possibilitats per a tots tres candidats. No compten els suports rebuts fins ara. Cal tornar a votar. I fer-ho de forma constant aproparà el candidat preferit a l'èxit.

Queden descavalcats de la final, però també rebran el seu merescut reconeixement els 7 candidats restants. Tots ells han acumulat vots durant tots aquests dies i mereixen ser el guardó.  Ara aquest, però, ha arribat a la final i és només cosa de tres.

Aquests han estat els resultats de la primera fase:

RESULTATS PRIMERA FASE:

Florin Bonca     2,66%
Clàudia Dubé     6,52%
Maria Escalas    15,03%
Mario García     6,21%
Anna Gené      6,16%
Raquel Gonzàlez     6,29%
Aleix Merino    35,39
Pere Patuel     6,43%
Carme Puyané     10,29%
Care Santos     5,01%

La votació final

Del 2 al 12 de febrer. Presencial, Facebook o mataronidelany.cat

TRES SISTEMES DE VOTACIÓ OBERTS

La legitimitat del 'Mataroní de l'Any' la donen els lectors del Tot Mataró que, amb els seus vots decideixen, primer qui passa a la final i posteriorment l'ordre entre els tres candidats amb més suports, en la darrera fase. Fins a final de mes tenen ells la paraula i fins a quatre vies per a fer efectius els seus sufragis. Es pot votar el 'Mataroní de l'Any 2016' presencialment, a les oficines del Tot Mataró o des de casa, còmodament, per mitjà de la web mataronidelany.cat o a través de la xarxa social Facebook.

El sistema d'elecció del 'Mataroní de l'Any' premia aquelles candidatures capaces de sumar més vots de manera més fidel i regular. Així, la limitació de vots és d'una per persona i dia presencialment, una per IP i cada 24 hores en el vot via web, una per persona via Facebook.
El Tot Mataró i Maresme és l'organitzador d'aquest certamen i informarà del nombre exacte de vots de cada candidatura al final de cada fase del procés d'elecció.

Vot presencial

Es pot votar un cop per persona i dia a les oficines del Tot Mataró (Carrer d'en Xammar, 11) i de forma excepcional aquest dissabte 14 de gener, de 12h a 20:30h a la taula al carrer situada al Carrer de Barcelona amb la Riera. El vot és personal i intransferible.

Vot via web

Es pot votar un cop per IP cada 24 hores a través de www.mataronidelany.cat. Important: cal validar el vot via mail durant l'hora següent a l'emissió del mateix perquè sigui vàlid i es pugui comptabilitzar.

Vot per Facebook

Es pot votar una vegada per persona a través de la pàgina de Facebook del Tot Mataró i Maresme www.facebook.com/totmataro i és necessari ser seguidor de la pàgina perquè es comptabilitzi.

Qui són els tres finalistes a 'Mataroní de l'Any 2016?

joomplu:18818

Maria Escalas - Revelació literària

Professora d’oboè al Liceu de Mataró i de música a l’escola GEM. Músic a la Missa de Les Santes i als Pastorets. Membre del Cor Ciutat de Mataró.
A la frenètica activitat cultural de Maria Escalas ara també cal sumar-li el títol d’escriptora. I no el d’una qualsevol. El 2016 ha estat, sens dubte, el seu any, després de publicar ‘Abans que el teu record torni cendra’ (Ed. Ara Llibres), guanyar el premi Llança de Sant Jordi, ser finalista a autora revelació de l’any i passejar per tot el territori per presentar la seva obra, que ja va per la cinquena edició.
“Quan vaig saber que era candidata em va agafar taquicàrdia!”, exclama Escalas, que veu la nominació al Mataroní de l’Any com un premi en si mateixa: el premi ja és simplement ser candidata perquè vol dir que hi ha qui ha pensat en mi”. Tanmateix, quan es tracta de somiar en guanyar el guardó: “Seria un altre dels molts regals inesperats que m’han estat concedits!”.

joomplu:18824

Aleix Merino - Un somriure de lluita

L’Aleix Merino i el seu somriure han trasbalsat la ciutat des del passat abril, quan més de 5.000 persones van omplir el Parc Central per solidaritzar-se amb l’Aleix, ara candidat a Mataroní de l’Any per la seva lluita contra la malaltia Tay-Sachs. En David, el seu pare, posa paraules al que l’Aleix no pot expressar: “El de l’Aleix és un cas especial, el d’un nen que cada dia treu forces per lluitar contra una malaltia molt dura”.
“A ell personalment i a nosaltres com a pares ens fa molta il·lusió que l’Aleix sigui candidat a Mataroní per l’estima que li té la gent de la ciutat, però també perquè el seu pas pel certamen i la possibilitat de guanyar el premi seran un llegat que deixarà passi el que passi”. I afegeix: “Per primer cop, un nen de cinc anys batallarà el premi i crec que s’ho mereix per una lluita diària, el final de la qual està escrit, però amb la que ha demostrat que és un guerrer”.

joomplu:18826

Carme Puyané - Passió per l'educació

Tothom qui en parla, en destaca el seu dinamisme, la seva passió i la seva entrega per l’educació. De fet, hi ha dedicat una vida sencera. És Carme Puyané, mestra ja jubilada de l’escola Cor de Maria, que com ella mateixa explica, ha dedicat tota una vida “a l’educació a la ciutat de Mataró per a molts mataronins i mataronines”. Un fet que “sovint he fet amb molt d’amor i d’altres cops amb no tant, com passa amb totes les relacions”, però que sempre ha fet “amb vocació de servei i amb tota la dedicació que el món de l’ensenyament requereix”.
Per això, ser candidata a Mataroní de l’Any, a banda d’agafar-la per sorpresa, “es converteix en un privilegi i en un orgull”. I guanyar el premi, què significaria? “Sóc una persona que m’estimo molt la ciutat on visc i no m’ho puc imaginar, però crec que seria un autèntic plaer”.

- VOTACIONS TANCADES -