1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Els finalistes: Ciller, Guanyabens i Martínez

El Mataroní de l’Any inicia aquest divendres la seva votació final entre els candidats més recolzats


L’alma màter d’EPMA Solidària, la cara visible dels millors Capgrossos, la millor esportista mataronina de la darrera dècada. Cíller, Guanyabens i Martínez són els tres noms, els tres candidats, els tres asos entre els que cal triar per escollir el guanyador del ‘Mataroní de l’Any 2010’, el certamen d’elecció popular del ciutadà més destacat de l’any. Camí dels 4.000 vots en la seva primera fase, els marcadors baixen a zero i comença una votació a 3. I com es diu, que guanyi el millor.

El successor de Pep Manté al palmàres del Mataroní de l’Any ja només pot tenir tres noms, els de Joan Antoni Ciller, Carles Guanyabens i Núria Martinez. Amb més de 3.700 vots durant les set setmanes que ha durat la primera votació, els mataronins i les mataronines han posat en posició de ‘pole’ a aquests tres candidats per tal que disputin -amistosament, s’entén- la cursa que els ha de dur a poder fer gala de l’Ocell de Perecoll, imatge i guardó del ‘Mataroní de l’Any’. Després d’uns primers “descartats” per poc suport manifest, la competència entre candidats ha anat en augment i la igualtat ha marcat el tram final d’una primera fase de votacions que posa noms i cognoms al podi de vencedors d’aquesta edició del Mataroní de l’Any. Jordi Lluch i Roser Tarragó han estat els aspirants fallits a entrar a la final que han quedat apartats per menor volum de vot popular en la darrera criba; bon senyal del predicament que han tingut entre la seva parròquia tant el director musical com la waterpolista.

Més de 3.700 vots
Avalen la designació com a finalistes de Ciller, Guanyabens i Martínez 3.700 vots dels lectors del Tot Mataró a través dels tres sistemes de vot habilitats. 3.700 guanyadors potencials, d’altra banda, dels tres premis a la participació que se sortejaran entre els votants. És aquest refrendament popular la denominació d’origen d’un certamen que entra ara a la seva fase final en què la participació decantarà la balança cap a una de les tres bandes. Tots els vots computats fins avui ja no serveixen pels tres finalistes, que a partir de zero començaran a rebre suports via web, a través de l’oficina del Tot o per missatges SMS. I com que el sistema és fàcil d’entendre, es podria obviar el següent; el qui més vots aglutini serà el vencedor per designació popular.
Destaca d’entre els tres finalistes que sols un repeteixi nominació respecte la primera edició del certamen, la de l’any 2009. Joan Antoni Ciller repeteix però tant Guanyabens com Martínez aspiraven enguany per primera vegada a endur-se el ‘Mataroní de l’Any’. I ja són a l’últim esglaó.

També “debutaven” enguany com aspirants Jordi Lluch i Roser Tarragó. El director musical que ha reviscolat el cor de cantaires de la Missa de Les Santes, que comanda el Cor Ciutat de Mataró, que ha dirigit musicalment els Pastorets que acabaven diumenge passat, ha passat cribes fent gala del seu suport popular. El mateix es pot dir de la waterpolista, imatge i esperança del Centre Natació Mataró i gran icona, juntament amb Marta Bach, del waterpolo d’èxit de casa. A Tar ragó sols l’ha apartada l’altra gran dama de l’esport local. No és atrevit entreveure que Tarragó serà en la dècada que ara s’inicia l’esportista que despunta, com ha estat la finalista Núria Martínez els últims anys. Havent passat per Rússia i la WNBA, Martínez reconeix que li fa especial il·lusió aquest premi de ‘Mataroní de l’Any’ que des de la vessant de l’esport disputarà a un activista social i a un altre de cultural.

I és que l’heterogeneïtat d’àmbits de procedència torna a marcar com a característica la designació dels finalistes del certamen. Si l’any passat foren un advocat i activista social, un pintor i representant del món cultural i un entrenador esportiu, enguany darrera els tres rostres de la final del ‘Mataroní de l’Any’ torna a haver-hi tres mons diferents que avalen el suport rebut fins ara i reparteixen a parts iguals el paper de favorit.

Mèrits de sobres
Com que torna a començar la votació amb els marcadors zero, serà moment de refrescar memòria presentant els tres finalistes. Joan Antoni Ciller és un multi-activista, al capdavant d’EPMA Solidària, organitzant amb èxit inaudit les caminades solidàries per l’Alzheimer o més recentment viatjant a Nicaragua per projectes de cooperació internacional amb firma mataronina. L’any passat va quedar a les portes d’una final a la que enguany accedeix amb totes les de la llei.

Carles Guanyabens és ara una camisa més dels Capgrossos però els darrers sis anys ha estat President de la colla, en els millors anys dels blaus, culminats amb la recordada i celebrada torre de 9 amb folre i manilles. Com que els Capgrossos són la darrera moda, Guanyabens ha arribat a la final.
I Núria Martínez? Doncs es tracta de la millor ambaixadora esportiva de la nostra ciutat els darrers anys, ara al Ros Casares, probablement el millor equip estatal de bàsquet i postulant-se per ser la ciutadana mataronina de l’any.

De mèrits els en sobren i per guanyar els fa falta una sola cosa: que la gent voti, voti i torni a votar: és l’hora del vot decisiu.

 

I el 14 de febrer, la gala de lliurament

Els vots dels mataronins i les mataronines decidiran el destinatari del premi, que s’atorgarà en un acte públic, el proper dilluns 14 de febrer a partir de les vuit del vespre. L’acte, similar al de l’any passat, tornarà a ser presentat per Vador Lladó, es podrà sentir una nova versió d’El Bequetero i es reconeixerà no sols els 3 finalistes, sinó també la resta de 12 candidats. Un dia per fer Mataró i reconèixer les persones destacades de la ciutat.