1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Neix el primer certamen "Mataroní de l’Any"

Escollir qui és el mataroní més destacat d’un any natural, nomenar algú com el personatge de l’any, premiar una trajectòria o un fet destacat d’una persona, legitimar per votació popular el nom del premiat. Aquest és el propòsit del ‘Mataroní de l’any’, el certamen de caràcter anual que organitza El Tot Mataró.

Nascut per omplir el buit existent fins al moment en el terreny del reconeixement a les persones a la ciutat de Mataró, el "Mataroní de l'any" vol ser un guardó eminentment popular. Els candidats i les votacions seran plena potestat de la participació dels lectors i internautes del portal especial mataronidelany.cat.

El Mataroní de l’any com a premi té una doble vessant. La intangible del reconeixement popular de la participació en les votacions per una banda i un guardó especial per l’altra. La imatge del guardó serveix de promoció del concurs i és l’escultura "L’Ocell" de l’escultor mataroní Perecoll.

 

Tres fases

El certamen ‘Mataroní de l’any’ separa el seu calendari en tres parts diferenciades en què la participació dels internautes és protagonista.

Una primera fase és la de proposta de candidats. Tothom que vulgui podrà proposar per via telemàtica, i també a través de butlletes publicades a la revista, el seu candidat o candidata al reconeixement. Aquesta serà una fase en què s’estarà obert a totes les propostes que s’aniran recopilant.

En la segona fase del certamen comencen les votacions dels internautes. D’entre una selecció entre totes les propostes recopilades, comença una votació acumulativa durant un període determinat. Cada setmana s’eliminarà el menys votat d’entre els candidats fins arribar a la tercera fase.

La tercera i última fase, també de votació, durarà una setmana durant la qual, sense comptar els vots de la fase anterior, es farà la votació final entre tres candidats, els finalistes. Al final d’aquesta votació, el més votat serà proclamat guanyador del Mataroní de l’any 2009.

 

Acte de lliurament

El guanyador del ‘Mataroní de l’any’ es donarà a conèixer en el marc d’un acte públic en què es proclamarà el guanyador, i els dos finalistes i se’ls lliurarà el guardó dissenyat per Perecoll.

 

Organització, patrocinadors i col·laboradors

El ‘Mataroní de l’any’ és una iniciativa del Tot Mataró i Maresme, que l’impulsa, organitza i promociona el concurs. A més, es compta amb un únic
patrocinador principal, que serà Caixa Laietana.

El premi està obert a altres entitats i empreses col·laboradores que cofinançaran el certamen i figuraran al costat de l’organització, així com altres col·laboradors que ajudaran en alguna de les fases o parts del concurs.

 

Ajuda’ns a trobar el Mataroní de l’any!