1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mataroní 2009

Pep Manté és el Mataroní de l’any 2009

S’endú el guardó pel 58 per cent dels vots de la final, Pepe Novellas és segon i Ivan Sanz tercer

Pep Manté, aquest és el nom. El qui va ser advocat laboralista i activista social, cultural i cívic ha estat escollit ‘Mataroní de l’any’ del 2009, per davant de Josep Novellas i Ivan Sanz, segon i tercer respectivament. El procés d’elecció del Mataroní de l’Any ha sumat més de 8.000 vots en tot el procés i 3.600 en la seva fase final. El veredicte dels mataronins i mataronines ha estat contundent doncs Manté s’ha endut més de la meitat dels vots d'aquesta fase final, un 57,68. L’acte de lliurament del Mataroní de l’Any ha omplert la sala d’actes de Caixa Laietana amb més de 150 persones. L’Alcalde Baron és qui ha lliurat el guardó.

“Aquest premi demostra l’estimació de tanta i tanta gent per en Pep” va dir una emocionada Maria Majó, dona del pòstumament premiat. La mare, la germana i la dona han recollit el guardó dissenyat per Perecoll de mà de l’Alcalde de Mataró Joan Antoni Baron. “Gràcies al Tot hem viscut aquesta elecció com una etapa molt maca en el dol per en Pep”, ha comentat Majó que ha comentat com anava pel carrer i la gent li deia que ja havia votat per en Pep. La dona de qui ha definit com “advocat de causes perdudes” ha assegurat que “si el estigués aquí riuria i diria que no s’ho mereixia, però que ha estat collonut això de ser capgròs”. Els aplaudiments al guanyador del Mataroní han superat els tres minuts.

Baron: “Benvingudes les polèmiques”
Era la primera edició del ‘Mataroní de l’any’ organitzat pel Tot Mataró i Maresme amb el patrocini de Caixa Laietana i el suport del grup Su Casa. El president de l’entitat financera ha elogiat “l’iniciativa encertadíssima del Tot que la Caixa Laietana rep com un honor”. Ja amb el veredicte conegut, Joan Antoni Baron va felicitar els tres finalistes i la resta de candidats, molts d’ells presents a la sala assegurant que “aquesta llista i la dels 80 proposats inicialment són gent molt diversa, de tota classe i orígen que demostren la implicació en la ciutat”. Baron ha desitjat la continuació de l’elecció del Mataroní de l’Any picant l’ullet a “les polèmiques i les crítiques, sempre benvingudes”

Intervenció musical
Un dels moments més especials de l’acte conduït magistralment per Vador Lladó que s’ha confessat “més nerviós que mai perquè aquí sóc a casa i he baixat caminant” ha estat l’actuació musical d’Òscar Igual i Xavier Dangla que han interpretat El Bequetero amb acordió i guitarra. Abans, el director d’El Tot Mataró i Maresme Antoni Rodríguez ha agraït la presència d’una sala curulla assegurant que “el Tot sempre ha volgut ser més que una empresa de comunicació” i ha assegurar que a la publicació li agrada “fer ciutat” i que, per tant, “cada any a Mataró tenim elements per les polèmiques com els plens municipals o el cartell de les Santes, ara tindrem el Mataroní de l’Any”, ha augurat.

Novellas, segon; Sanz, tercer
El resultat de la votació final del Mataroní de l’Any –auditat davant de notari– ha deparat la segona posició per Josep Novellas amb un 31,62 per cent dels vots. La seva dona, Assumpció Viñals, ha agraït la posició felicitant el guanyador i donant les gràcies “a aquesta iniciativa del Tot que ha tingut molta participació i ha generat debat”. Viñals ha demanat, a més, “que es pugui fer una exposició antològica del meu marit organitzada per l’Ajuntament i Caixa Laietana”, una iniciativa que, pel que sembla, costa d’arrencar. Al seu torn, Baron ha recollit la petició i li ha posat data “esperem poder-la fer l’any que ve”, ha dit l’Alcalde.

Amb el 10,70 per cent dels vots però molt aplaudit, l’entrenador del Mataró campió de la CERS d’hoquei Ivan Sanz ha reconegut sentir “una mica de vergonya d’estar a la final al costat de dos candidats com aquests”. Sanz ha agraït el suport dels mataronins i les mataronines però ha reivindicat l’equip per sobre de tot: “jo sóc un portaveu d’un projecte, d’un club i d’un equip, aquest premi és per tots i no per mi”, ha assegurat l’actual entrenador del Voltregà, que dimarts visita Mataró i a qui tant el presentador com l’Alcalde han desitjat tot l’èxit menys quan juguin amb l’equip mataroní.

17 aplaudiments, 11 candidats presents
Tot i que el trio Manté, Novellas, Sanz s’ha endut l’atenció del resultat final, la resta de candidats al certamen han estat també obsequiats amb un diploma recordatori i l’aplaudiment unànim de la sala. Deu d’ells eren presents a la sala –concretament nou més el marit d’Assumpta Montellá, que ha recollit el record en nom seu– i els han anat citant perquè la presidència de l’acte els obsequiés. Els Ciller, Dolo, Duran, Llovet, Mayola, Santos, Tarrés i Vilà han saludat el públic i han rebut un reconeixement per aquest 2009 alhora que es postulaven, a priori, com a possibles candidats a Mataroní de l’Any 2010. Una foto de família dels candidats ha clos l'acte.

L’èxit de participació i de l’acte de lliurament augura la continuïtat d’un certamen que va arrencar el passat novembre i que ha recollit tot el que es volia sembrar: participació, debat, agraïment i sobretot reconeixement al talent de Mataró. Ho ha dit Vador Lladó, el propi Joan Antoni Baron, els parlaments dels finalistes i òbviament, el propi director d'El Tot Mataró: feia falta el Mataroní de l’Any.

Acte de lliurament MATARONÍ DE L'ANY 2009

El 25 de febrer, una data senyalada. I és que es lliura el Mataroní de l’Any, el certamen que ha organitzat el Tot Mataró i Maresme amb el patrocini de Caixa Laietana i la col·laboració del Grup Immobiliari Su Casa. Tres són els finalistes amb opcions d’endur-se el guardó: Pep Manté, Josep Novellas i Ivan Sanz. En l’acte d’aquest vespre, a més, es reconeixarà amb un obsequi els altres 17 candidats que van sortir de l’elecció popular.

L’acte a la Sala d’Actes de Caixa Laietana, el presentarà Vador Lladó i comptarà amb l’assistència de l’Alcalde de Mataró Joan Antoni Baron qui, com a màxima autoritat de la ciutat, lliurarà el Mataroní de l’Any. Una sorpresa en forma d’actuació musical, un petit piscolabis posterior i  els parlaments de Toni Rodríguez, director del Tot; Jaume Boter de Palau, president de Caixa Laietana i el propi Alcalde Baron seran altres ingredients per aquest lliurement del primer certamen modern del ‘Mataroní de l’Any’.

Calendari

El certamen “Mataroní de l’any” va ser organitzat a partir d’un calendari en tres parts diferenciades, amb la participació popular com a protagonista en tot moment.

1a fase: Propostes

En la primera fase (que va finalitzar el passat 13 de desembre), tothom podia fer les seves propostes de candidats. Es van rebre més de 400 propostes, de les quals es van extreure una vuitantena de candidats.

2a fase: Primera fase de votacions

L’inici del període de les votacions populars entre els 20 candidats finalistes tindrà lloc el 18 de desembre. A partir d’aquest punt, els candidats més votats s’aniran mantenint setmana rere setmana, fins arribar a la fase final.
Per tal de donar pas a la segona fase, els col·laboradors habituals d’El Tot Mataró han seleccionat 20 d’aquests candidats.

3a fase: Votació final i Premi

La tercera i última fase, la votació final, serà del 6 al 22 de febrer. Sense comptar els vots de la fase anterior, es farà la votació final entre tres candidats, els finalistes. El candidat més votat serà proclamat guanyador del Mataroní de l’any 2009. El lliurament del premi serà el 25 de febrer.

Calendari de votacions